Individuele danstherapie
Energie in balans > burn-outtraject

Bewustwording

Liefde voor je lijf
In beweging komen
Stralen van binnenuit

Zorgen voor jezelf

Met compassie en creativiteit steeds meer bewegen naar en vanuit je PURE zelf met respect voor je mogelijkheden en grenzen

Energie in balans

Reïntegratie en herstel. Vanuit intuitie ‘weet’ het lichaam en maak je een helende verbinding terug met je lichaam, hart en ziel

Energie in Balans is een bewegingsgerichte en inzichtgevende methode binnen danstherapie voor volwassenen waarbij er sprake is van een disbalans tussen draagkracht en draaglast met als gevolg burn-out, overprikkeld zijn, vermoeidheid, lichamelijke klachten. Vaak gaat dit ook samen met hooggevoeligheid. 

Het doel is stap voor stap ervaren hoe je weer balans en vertrouwen kunt krijgen in je energie, activiteiten en emoties. Je hoofd en je hart laten spreken. Je bezieling terugvinden. Levensvreugde ervaren. 

 

Je lichaam spreekt. Wil jij leren luisteren? 

Voor wie? 

Balans op emotioneel, fysiek, geestelijk en spiritueel gebied

=

Wil je weer beter je fysieke en emotionele grenzen aanvoelen en hiernaar handelen?

=

Wil je graag weer fit en energiek in je leven, en genieten van je werk, relaties, je leven?

=

Wil je negatieve gedachten leren loslaten?

=

Zou je weer volop plezier willen ervaren in je werk?

=

Wil je in actie komen vanuit verlangen en energie in plaats van op wilskracht, je reserves?

=

Wil je weer lekkerder in je vel zitten en je gevoelens van somberheid loslaten (en er is geen depressie geconstateerd)?

=

Wil je om leren gaan met perfectionisme, zonder oog voor kwaliteit te verliezen?

=

Verlang je naar werken vanuit bezieling, en zou je willen ontdekken wat echt bij je past?

=

Wil je meer balans tussen energie geven en krijgen, doen en zijn, actie en rust, hoofd en hart, spanning en ontspanning, kracht en loslaten?

Een diagnose burn-out of overspannenheid hoeft (nog) niet gesteld te zijn om te kunnen profiteren van deze heilzame therapie, eventueel ook in samenwerking met een psycholoog.

Hoe? Stap voor stap..

“Energie in balans” richt zich op 3 stappen van burn-out naar herstel:

  1. Bewustwording Lichaam, bewegen en Zijn: het (h)erkennen van lichaamssignalen en het aanleren van ontspanningsoefeningen. In beweging komen binnen mogelijkheden en grenzen

  2. Zorgen voor jezelf: gedachten en gevoelens (eventuele herstart werk of fysieke activiteiten rondom huis)

  3. Energie in balans (reïntegratie) & terugvalpreventie: hoe blijf ik goed zorgen voor mezelf? 

We maken gebruik van diverse oefeningen en werkvormen vanuit danstherapie, zoals bewegingsoefeningen, improvisatie, ontspanningsoefeningen, stilte en ademhalingsoefeningen, authentic movement, inzicht- en schrijfoefeningen, thuisopdrachten. Vitaliserende stoelbehandeling ter ondersteuning van fysiek en psychisch herstel. 
Deze thema’s staan centraal: energie, balans, structuur, planmatig werken, contact met je lichaam, gedragen worden, je steunvlak uitbreiden, vertrouwen in je lichaam, balans tussen inspanning en ontspanning, grenzen, persoonlijkheidskenmerken, communicatie, verantwoordelijkheid, loslaten, conflicthantering.

 

Praktische info:

Data: individueel starten kan elk moment.  
Individueel: 10 bijeenkomsten van 60 minuten. 

Voordelen: behandeling op maat, speciaal afgestemd op jou en je wensen & behoeften. 

Investering:

Individueel traject is 8-10 bijeenkomsten tegen uurtarief van €75, – exclusief intakegesprek (€75) (vrijgesteld van BTW).
Waar mogelijk tweewekelijks bijeenkomsten zodat je voldoende tijd krijgt en praktische ondersteuning om te herstellen en werk te hervatten. Inclusief praktisch werkboek. 


Bij een groep van 2 tot 6 deelnemers zijn de kosten €385,00 inclusief BTW, exclusief intakegesprek (€75). Inclusief praktisch werkboek.

Geen burn-out maar een andere hulpvraag?

Confidanza biedt naast dit ” Energie in balans-traject” ook therapie, trainingen en workshops op het gebied van mindfulness, Acceptatie en Commitmenttherapie (ACT), compassie en energetische stoelbehandelingen. Soms staan er meerdere thema’s centraal. Per hulpvraag wordt er bekeken hoeveel sessies er nodig zijn. 


Danstherapie
geeft ook resultaat bij de volgende hulpvragen: 

Rouw- en verliesverwerking
Zingeving

Hooggevoeligheid +
emotionele problematiek
relaties
paranormale ervaringen
werk
zingeving

Lichamelijk onbegrepen klachten & pijn
Chronische vermoeidheid
SOLK

Andere vraag?
Confidanza biedt behandeling op maat en eventuele combi-behandeling

Wat zeggen anderen..?

“Mila heeft in een korte tijd en op een prettige, geïnteresseerde en warme manier, weer rust terug weten te brengen in mijn hoofd en lichaam. Ze heeft vooral mijn eigen kracht aangesproken en daardoor het vertrouwen gegeven dat ik het nu ook zelf kan.”

Maaike, 35 jaar

“Ik heb Mila als een zeer warme hartelijke vrouw ervaren die echt maatwerk levert. Die echt luistert en aanvoelt wat jij nodig hebt en daar haar sessies op afstemt. Danstherapie heeft mij bewust gemaakt van mijn eigen blokkades en patronen, maar ook inzichten gegeven hoe ik dingen anders aan kan pakken. Voor mij is danstherapie zeer de moeite waard geweest.”

Chantal

“De danstherapie heeft mij het contact tussen hoofd, hart en lichaam teruggegeven. Ik kan nu met goede moed en positiviteit over mezelf en mijn omgeving weer vooruit! Bedankt Mila!” 

Danielle Soeter

Puur jezelf zijn

Dans het leven!