06-57561479 info@confidanza.nl

De zon op zijn krachtigst, waarom jij dan niet?

De zomer is volop begonnen. Het zonlicht op zijn hoogst, de energie het krachtigst. Een uitgelezen kans om ook jouw energie op het hoogste peil te krijgen. Zoals je misschien wel weet bedoel ik dan niet alleen fysiek, maar ook mentaal, emotioneel en spiritueel. We kennen allemaal wel eens een periode waarin we minder energie hebben, minder lekker in ons vel zitten. Waarom zou je daar genoegen mee nemen? Zelf heb ik ervaren dat veel klachten vaak te maken hebben met emotionele pijn, zoals onrust, ontevredenheid, hoge verwachtingen, perfectionisme, strengheid naar jezelf en anderen. Hoe kun je daar een verandering in brengen? 

Met beide voeten op de grond

Welke belemmeringen herken jij in je eigen leven? Hoe zou het zijn voor jou als je je weer volop kan stralen, je vitaliteit gaat voelen tot in het diepst van je wezen? Dat klinkt wellicht wat zweverig, maar het is juist een uitnodiging om weer je beide voeten op de grond te zetten. Daarvoor mogen er wel een aantal dingen gebeuren, waar jij zelf aan mee kan werken. Je verantwoordelijkheid mag nemen. Je route uit mag stippelen 

Meer in afstemming met jezelf

Na een drukke werkperiode waarin ik voor een deel toch even op de automatische piloot heb geleefd, kies ik er nu opnieuw voor om nog meer ‘aligned’ te leven met dat wat echt bij me past. Na enkele weken van rust nemen, kordater keuzes maken, loslaten, verhogen van ‘ Self-Care’, niets doen, komen zowel emoties, hormonen als energie in balans. Wil jij dat ook? Lees dan verder over frisse zomerse ingrediënten voor lichter leven vanuit je hart. Doe je voordeel met mijn ervaringen, en kom moeitelozer in je eigen ritme. 

Een zomers recept: 

Binnenkort start de zomervakantie, en misschien heb je zelf ook al enkele dagen vrij gepland. De maand juli is een mooie maand om al je creatieve impulsen vorm te geven, de energie op te laden en te ontspannen.

Beweeg, ontdek, doe niets, verlicht en geniet!

  1. Beweeg: Wandel en/of beweeg een paar keer per week, waardoor je meer energie krijgt en weer meer kan vertrouwen op je lichaam. Het klinkt misschien wat voor de hand liggend, maar in mijn praktijk kom ik vaak tegen dat er wel een bereidheid is, maar geen moed om dit daadwerkelijk toe te passen.Doe dit vanuit een lichte energie, en kies iets wat jou plezier, lichtheid en sprankeling geeft.
  2. Ontdek: Gun jezelf een innerlijke ontdekkingsreis. Zoek activiteiten die jou inspireren, doen sprankelen, doen schateren van het lachen, lichtheid brengen. Momenten van bezinning afwisselen met actie. Probeer ook nieuwe dingen uit. Het is tenslotte zomer!
  3. Doe niets of kom in actie: hervind je balans. Weet wanneer de tijd rijp is om in actie te komen, maar vooral ook heb de moed om even te verblijven in de ruimte van ‘niets-doen’ wanneer dit nodig is. Wat ik merk bij mezelf en anderen is dat we vaak oplossingen bedenken vanuit het hoofd, maar helemaal niet meer afstemmen op ons hart. Dus bij stressvolle situaties, eerst even afstemmen op jezelf wat je echt nodig hebt. Soms ligt de oplossing recht voor je neus.
  4. Verlicht: Door de overvloed van licht, komen soms ook donkere zaken aan het licht. Zoals dingen waar je toch niet helemaal meer achterstaat, destructieve overtuigingen of handelingen, obstakels en belemmeringen. Hou grote schoonmaak, durf los te laten. Wees integer met jezelf. De maand juni stond dit ook centraal, nu doen we het nog eens dunnetjes over. Begin de zomer met een fris gevoel.
  5. Geniet:Geef jezelf ruimte om mindful te genieten van kleine en grote dingen. Mindful genieten, wat is dat? Nou genieten met een zacht gewaarzijn, maar niet per sé hyperfocus. In de ontvangstmodus komen. Je openstellen voor het leven dat in je zit. Genieten brengt een verantwoordelijkheid met zich mee, maar ook dapperheid. Verantwoordelijkheid om te kiezen voor de mooie momenten in het leven te zien. Dapperheid om oude denkpatronen los te laten en je niet mee te laten slepen in negativiteit, onzekerheid en twijfel. Wetenschappelijk onderzoek naar de werking van mindfulness voor het brein wijst uit dat 70% van wat wij denken gekoppeld is aan negativiteit. We herhalen vaak gedachten, keer op keer. Durf een andere route te nemen, word je bewust hiervan.  

Lichter leven, stap voor stap 

Wil jij ook lichter leven, met een kleinere rugzak op pad deze zomer? Speciaal deze maand heb ik iets leuks voor je. Meld je nu alvast aan voor een gratis transformatiesessie tijdens een inspirerende wandeling in de natuur. Je kunt in overleg met mij het tijdstip inplannen. Er zijn vier gratis tickets! beschikbaar voor de maand juli. Stuur me een mail of bel me gerust. Heb je geen zin om te wandelen, dan is het uiteraard ook altijd mogelijk met mij kennis te maken in mijn praktijk met een kopje thee voor een inspirerend gesprek waarin ik met je mee kan denken als je vragen hebt. 

Ik wens je hoe dan ook een mooie lichte zomer.

Wandelende groet, 

Mila Verboeket