06-57561479 info@confidanza.nl

Het is 6 april 2020, een datum waar velen in eerste instantie naar uitkeken in het kader van opheffen van enkele maatregelen rondom het Covid19-virus. De datum schuift op naar 28 april 2020. Het verlangen naar vrijheid is groot. Het begrip vrijheid komt in een ander daglicht te staan. Wie had dit ooit kunnen denken.

Is de (of jouw) wereld echt op slot?

Ik krijg veel berichten over alleen zijn, eenzaam zijn en het gevoel hebben beperkt te zijn in vrijheid. Ik begrijp dat. Ik voel dat soms ook, althans de beperking. Maar ik voel ook dat overgave me meer brengt dan ik dacht. Overgave aan dat het is wat het is.

Als zorgprofessional kan ik me nog verplaatsen met mijn auto. Als (gedeeltelijk) mantelzorger breek ik soms mijn hoofd over hoe ik zorg en ondersteuning kan bieden op afstand….Maar één ding houdt me op de been. De liefde! Hoe zweverig dit misschien ook klinkt.

Ik hou het vol omdat ik elke dag liefdevol ben voor mezelf als het even niet lukt. Dat ik compassievol ben als ik even ‘breek’. Zachter voor mezelf als ik het even niet allemaal op één dag geregeld krijg. Vriendelijker dan ooit als het even niet perfect gaat, zoals ik het wil of denk dat het moet. Deze periode nodigt ook mij meer dan ooit uit om terug te gaan naar de basis. Naar dat wat al vanzelf gaat. Zonder weerstand, zacht en toch gefocust. Verbonden in liefde. Met mezelf, mijn lief, mijn familie en vrienden.
Ik voel me ook gesteund door collega’s en zelf clienten die volop begrip tonen voor dat ik doe wat ik doe en dat ik doe wat ik kan.
Liefde voor iedereen die ik mag ontmoeten, ook al ken ik ze niet. Ook de jonge caissière in de supermarkt, de oude man met zijn hond van een straat verder, het jonge speelse kind dat nietsvermoedend rolschaatst op het lege asfalt.

Want liefde leidt de weg. Allemaal terug naar je eigen natuur. Niet meer zoveel moeten, niet meer forceren, niet de rivier duwen!
Wat doe ik als ik het even niet weet?  Soms niks. Soms van alles tegelijkertijd. En dat mag! Soms mediteren, soms ben ik daar te moe voor. En zit ik gewoon lekker op de bank, kijkend naar de vogels in de lucht. Want ja, de natuur is er nog. Jij bent er! Verbind je met je eigen natuur.

Hoe hou jij het vol, lieve jij?
Ren jij jezelf nog steeds voorbij? Hou jij je vast aan oude patronen?
Vraag je veel van jezelf? Zeker in deze voor veel mensen stressvolle tijd is het zinvol om een pas op de plaats te maken. Stil te staan wat voor jou belangrijk is. Te voelen wat je voelt, te zijn met wat is.Langzaam verdwijnt de reflexmatige hardwerken-modus en kunnen we vanuit hartenergie 💓 in beweging komen.
Terug naar je natuur!
Wat doe jij om dichter bij jezelf te komen en niet vanuit de automatische piloot te leven?
Wat kun jij deze week doen of niet doen om te ontspannen? Terug naar je eigen natuur 🦋