06-57561479 info@confidanza.nl

MINDFULNESS voor kinderen
9-12 jaar
Leer te surfen op de golven

De training bij Mila was heel fijn. Ze heeft me geleerd te ontspannen, pauze-momentjes te nemen, ook als het stormt in mijn hoofd. De spelletjes waren erg leuk om te doen. Eefje, 10 jaar

 

Mindfulness betekent opmerkzaamheid, oftewel aandacht voor het hier en nu, zonder oordeel.

Mindfulnesstraining is een speelse en dynamische aandachtstraining voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Deze 8-weekse training is gebaseerd op ‘Mindful Schools’ en bevat ook elementen uit een training Mindfulness (MBSR) ontwikkeld door Jon Kabat Zinn en een speciale mindfulnesstraining voor kinderen van David Dewulf. 

Door middel van aandachtsgerichte spelletjes, yoga en meditatie leert je kind vanuit nieuwsgierigheid de innerlijke en uiterlijke wereld te onderzoeken, waarbij als vanzelf de aandachtspier getraind wordt. Het verwerken van prikkels zal makkelijker gaan, waardoor er meer begrip, ontspanning en rust ontstaat voor zowel het kind als de ouders.

Door je aandachtspier te versterken creëer je rust, ontspanning en plezier.

 

 ‘  Herken je dat ook bij je kind? Ook je kind heeft een druk programma, en komt soms niet tot rust. Je kind wil graag alles goed doen, maar voelt zich wel eens onzeker. Omgaan met piekergedachten, faalangst, verdriet of pestgedrag is niet altijd even makkelijk. Je gunt je kind ook meer kalmte, zelfvertrouwen en ontspanning. Mindfulness kan je kind helpen om aandacht te geven aan gevoelens, gedachten, en lichaam. Spontaniteit en creativiteit worden wakker gemaakt en er is ruimte voor plezier, spel en samen genieten. Je kind leert weer vol zelfvertrouwen te luisteren naar zijn of haar hart.’    

 

Hartegroet, Mila 

 

 

Mindfulness voor kinderen 9-12 jaar

Versterken van de aandachtsspier geeft de volgende cadeautjes:

=

Verbeteren van concentratie

=

Makkelijker omgaan met stressvolle momenten

=

Lekker in je vel door beter te luisteren naar je lichaam

=

Herkennen van en omgaan met negatieve gedachten, waardoor meer rust en vertrouwen

=

Beter omgaan met interne en externe prikkels / prikkelgevoeligheid

=

Meer genieten van het leven, meer plezier en balans

=

Beter omgaan met hooggevoeligheid (HSP)

=

Compassie en liefde voor jezelf en anderen

Praktische info:

Groepstraining: 

Groep: minimaal 4 kinderen, maximaal 8 kinderen, leeftijd 9-12 jaar
8 bijeenkomsten van 1 uur per bijeenkomst, inclusief oefeningen en delen van ervaringen.
Data: Maandagmiddag van 16.15 – 17.15 uur. Nieuwe data nog niet beschikbaar. Je kunt wel aangeven dat je belangstelling hebt.   

Investering: 

€250,- inclusief BTW. Bij deelname van 6 kinderen of meer, wordt de investering €200,- per kind. Dit is inclusief:  kennismakingsgesprek (half uur) met ouders en kind + 1 telefonisch gesprek met mogelijkheid tot vragen tijdens of na de training voor de ouders, wekelijkse mail over bijzonderheden/inhoud / uitleg oefeningen, uitgebreid oefenboek en oefeningen op mp3. 

Achtergrond mindfulnesstrainer: 

Mila Verboeket is geregistreerd vaktherapeut dans en mindfulnesstrainer (VMBN categorie 1), 22 jaar werkzaam in de psychiatrie, jeugdhulpverlening en speciaal onderwijs. Daarnaast is zij sinds 2010 praktijkhouder van Confidanza, praktijk voor danstherapie, energetische therapie en mindfulnesstrainer.
Specialiteit: therapie en training voor kinderen, jongeren en volwassenen met hooggevoeligheid, psychosomatische klachten, stress, ADHD/ADD/ASS.

Training voor jongeren is ook mogelijk. Vraag gerust voor meer informatie.  

 

De pauzeknop

Veel gestelde vragen
Staat je vraag er niet bij, bel of mail me gerust.

Is er vergoeding mogelijk?

Ik ben Categorie VMBN 1 – trainer. Mindfulness wordt daarom bij enkele zorgverzekeraars vergoed. Kijk op zorgwijzer voor meer info.  

Moet je kind bepaalde klachten hebben om te kunnen profiteren van mindfulness?

Mindfulness is geschikt voor kinderen met of zonder klachten, met of zonder zelfvertrouwen. Focus ligt op samen plezier en balans.