06-57561479 info@confidanza.nl

Vroeger toen ik als klein kind iets wilde, wat eigenlijk echt niet kon, dan zeiden mijn ouders wel eens: “ Je kunt wachten tot ‘St.Juttemis’. Ik vroeg me altijd al af wanneer dat was, maar kreeg nooit antwoord. Inmiddels weet ik dat de dag van St. Juttemis gevierd wordt op vrijdag 17 augustus. Jazeker vandaag! Had ik dat eerder geweten!

De werkelijke betekenis van St.Juttemis vind je hier. https://nl.wikipedia.org/wiki/Sint-juttemis. Tegenwoordig gebruik ik die term zelf ook wel eens als het gaat om voornemens die ik heb, maar waar ik eigenlijk van weet dat het er nooit van komt.

In zo’n zomerse periode als deze is er altijd zo’n magisch verlangen dat naar boven komt borrelen. Je besteedt meer tijd aan jezelf en je gezin, je hebt ontspanning op het programma in plaats van achter jezelf aanrennen. Er ontstaat ruimte voor alles wat in alle eenvoud bij je past.

Na je vakantie neem je je dan ook echt voor eindelijk het sporten weer eens sporten op te pakken. Of op yoga gaan. Het mediteren weer te integreren in je dagelijkse leven om sleur tegen te gaan. Je wil echt meer gaan genieten van kleine en grote dingen. Of nou echt weer eens gezond gaan te eten omdat je het beu bent om vermoeid te zijn en met onrustige darmen door het leven te wandelen.

Welke voornemens heb jij zo op je lijstje staan? Net als mijn vorige blog “ Durf te kiezen voor jezelf”, kun je natuurlijk eerst in kaart brengen wat voor jou nu écht belangrijk is. Want zoals je inmiddels zelf ook wel weet, St. Juttemis duurt wel heel erg lang.

Geïnspireerd stappenplan om je verlangens in kaart te brengen én in actie te komen:

  1. Kijk eens wat afgelopen weken of tijdens je vakantie ‘vanzelf’ ging. Moeiteloosheid en gemak geven vaak richting aan wat er in oorsprong bij jou al aanwezig is. Wil je dit cultiveren, dan kun je nu daadwerkelijk een plan maken voor komende tijd…of gewoon nu starten!
  2. Doe elke dag één ding waarbij je voelt dat je meer kan ontspannen, rust krijgt of waarbij je creativiteit gaat stromen. Je krijgt dan meer gevoel bij wat jouw hart blij maakt.
  3. Schrijf elke dag één positieve ervaring op van die dag, en lees dit na een week terug. Ontdek welke ingrediënten hier in zitten. Net als in je meest favoriete soep. Bijvoorbeeld rust, ruimte om te niksen, inspiratie op doen buiten of in contact met anderen of juist door alleen te zijn.
  4. Geef jezelf de ruimte om te niksen. Het niksen wordt onderschat in onze overvolle consumptiemaatschappij. Door te niksen leer je ook ruimte te laten voor wat er mag ontstaan, wat mag opborrelen, wat zich mag ontvouwen. Je hoofd zit er dan minder tussen. Nee hier is dan weer géén stappenplan voor. Ook gewoon ‘doen’! 
  5. Praat met anderen over je verlangens, maak een moodboard, schrijf er een verhaal over alsof je het al meemaakt in de tegenwoordige tijd.
  6. Schrijf je eigen reclame-boodschap, geformuleerd in een kernwoord of korte zin. Schrijf enkele positief geformuleerde kernwoorden op een groot vel papier en hang dit op boven je bureau, op het toilet of waar je ook maar graag vertoeft. Zo stimuleer je je hersenen om dit in je op te nemen. Grotere kans is dat je het ook echt gaat doen.
  7. Maak kennis met mindfulness, neem iedere dag ademruimte. In deze link verwijs ik je naar mijn ademruimte in de natuur. Een van de vele meditaties en oefeningen om je dichter bij jezelf te brengen.

Wil jij niet wachten tot St.Juttemis, en heb je een innerlijk verlangen om in kaart te brengen wat jouw stappen zijn naar een lichter leven met meer ontspanning, rust en creativiteit? Mindfulness kan je helpen meer bewust te worden van wie je bent, waar je door gedreven wordt, hoe je met meer aandacht kunt genieten van het leven dat je nu hebt.

Meld je nu al aan voor de mindfulnesstraining in oktober of als je liever eerst komt ‘proeven’, dan ben je welkom voor een gratis kennismakingsavond op dinsdag 25 september 2018.  Je mag ook langskomen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek als je liever individuele coaching op maat krijgt. Ik kijk graag met je mee, en beloof je dat St.Juttemis verleden tijd is.

Hartegroet, Mila Verboeket