06-57561479 info@confidanza.nl

Weet jij hoe je dat doet? Je intuïtie volgen? In mijn praktijk hoor ik vaak vrouwen die zeggen dat ze niet goed weten wie ze zijn of wat ze willen. Ze zitten teveel in het hoofd. Of leven teveel in angst voor het onbekende. Ik heb dit ook jarenlang gehad. En hoe kun je dan trouw zijn aan jezelf en je intuïtie als je niet weet wie je ‘zelf’ is? 
Ik had vaak veel gedachten, twijfelde over van alles, zelfs als het kleine dingen waren. maar inmiddels heb ik een diep vertrouwen dat wat ik ook kies het juiste is. Ik volg hierin mijn gevoel in combinatie met verstand. Hoe werkt dat bij jou? Heb je een overvol hoofd? Spreekt je ziel steeds harder? Maar weet je niet hoe je verbinding kan maken met je ziel, je hart, je verlangens en behoeftes.  

Even een kleine anekdote over mezelf: 
Afgelopen weekend liep ik vlak bij de Maas in de stadsweide. Als je mij al een tijdje volgt, weet je dat ik gefascineerd ben door paarden. Nou en of, die waren er. Ik had al een langere wandeling achter de rug van bijna 10 kilometer, en besloot ook nog het laatste stuk langs de Maas te lopen. Totdat ik bij de laatste bocht alsnog paarden tegenkwam. 21 paarden wel te verstaan. Omdat er een kronkel in het pad zat met aan beide kanten water, leek het me niet handig om door te lopen. Een kudde paarden doorkruisen is niet echt slim. Ik stond met verwondering te kijken naar deze prachtige dieren. Dus daar liep ik, moe, bijna aan het eind van de wandeling en toen werd ik toch uitgenodigd om een ander pad te kiezen. Omdat ik moe was koos ik het hazepad, en niet de gebruikelijke ’terugweg’, in de hoop een stukje beek over te kunnen steken en zo alsnog de weide te kunnen verlaten. Er was één paard dat mij in de gaten hield en de rest stond rustig en vol vertrouwen in de zon te grazen. Totdat ik oogcontact kreeg… oeps… en toen begon dat ene paard mij te volgen, en in een keurig lijntje de rest erachteraan. Ai… Ik nam nu echt de benen. Zie mij hier verborgen achter struiken. De lange terugweg willen vermijden, maar nu ergens in het wilde stuk terechtkomen zonder pad met 21 paarden op mijn hielen. Uiteindelijk stond ik weer van een afstandje te kijken, adem te happen en heel hard te lachen om mezelf. Wat ik ook probeerde, ik kon de beek niet oversteken en raakte steeds meer verstrikt in de struiken en omgevallen bomen. Mijn weg werd steeds langer ;-). Ik heb vervolgens de dikke bomen gevolgd, want die stonden ook op een keurige rij. Ze zijn immens groot en prachtig. Er liep een soort self-made pad langs van boom tot boom. Mijn vermoeden dat de paarden hier al ooit gelopen hadden. Er kwam een gevoel van dankbaarheid en gelukzaligheid in me op. Lachend belandde ik op de terugweg, het pad dat al belopen was door vele anderen, en kon ik naar huis. 14 kilometer op de teller rijker, moe in de benen, maar ontzettend blij met deze avonturen. Uit mijn hoofd en in mijn lijf.

Drie pareltjes die ik meeneem uit deze wandeling:

1. Neem soms een omweg, trotseer blokkades, en geniet van het pad dat je dan loopt. Laat je soms leiden door wat zich aandient, durf van je pad af te wijken en probeer dingen uit. Veroordeel jezelf vervolgens niet, maar glimlach.  

2. Zijn de blokkades die je ziet of ervaart wel blokkades? Soms laat je je leiden door angst en neemt het angst-protocol het over. Je kunt niet meer helder denken, en kiest het hazepad zonder na te denken. Nou is dat in het geval van de paarden wel handig, echter je kunt je angst ook blijven voeden en dan kun je helemaal niet meer helder denken.  

3. Ga op avontuur. Durf de schoonheid te zien van elk pad, stel je open voor de natuur. De natuur in jou. Je intuïtie wordt sterker, en je krijgt antwoorden zonder dat je er al teveel over hoeft te piekeren. Geniet! 

Wil je ook met mij op pad, weer contact maken met je intuïtie, heldere inzichten ontvangen? Wil je een wandelconsult in de natuur? Dan voel je welkom om je aan te melden voor wandelcoaching op maat in de maand juni met korting.